recenze

Megabot

Megabot

Nabušený robot s tryskami, spoustou zbraní a upgradovatelných součástek musí zachránit megaměsto před svými zlými soukmenovci. Nádherná detailní grafika, skvělé efekty, výborná hratelnost, neuvěřitelná délka a RPG prvky!
Opět tu máme jednu megahru, u které můžete strávit pár desítek hodin a přesto vás bude bavit! Tentokrát se vžijete do "kůže" robota, který musí ochránit futuristické město Mechacity před ostatními roboty, které ukradl a využil jakýsi šílený vědátor. Příběh je to sice nepříliš originální, ale ke hře se celkem hodí a hlavně je vám předveden během opravdu hezké úvodní animace. A po té jste již vrženi do akce.

Jste vysazeni uprostřed města a musíte si prostřílet svou cestu skrz. K tomu je vás droid obdařen řadou různých zařízení a zbraní. Abych byl přesnější, do začátku máte pouze jednu zbraň a trysky, později se však váš arzenál rozšíří na zbraně tři a mnoho různých speciálních vylepšováků. Ke všem činnostem, střelbu a létání nevyjímaje, potřebujete energii. Ta se vám naštěstí doplňuje sama (kdykoli se pohybujete, tudíž je to něco jako dynamo), ale přesto vám může v některých akčnějších situacích dojít.Ale zpět ke zmíněným "zařízením" - počáteční výbavička vám totiž určitě nebude stačit, přinejmenším kvůli stereotypnosti a obtížnosti, a tak během hry nacházíte další kousky vybavení a upgradujete ty původní! To dělá z Megabota poměrně vyváženou kombinaci RPG a akce, protože nejen že musíte na každé obrazovce řešit věci typu "kterak vyskočit, sejmout při tom dvě střílející věžičky a nespadnout do jámy", ale také se musíte zaměřit na zlepšování vašeho robohrdiny. Spousta vylepšováků se totiž nachází v dobrých úkrytech a ne všechny se dají lehce nalézt! A pokud nějaký prošvihnete, buďte si jisti, že později budete mít s obtížností velké potíže.

Právě ta je totiž zasazena skutečně vysoko a díky RPG prvkům se zde vyskytuje syndrom "jak si usteleš, tak si lehneš" - pokud na začátku, kdy je vše ještě vcelku pohodové, nenaleznete většinu vylepšováků a navíc ztratíte několik životů, v polovině hry budete namydlení. Co se ovládání a hratelnosti týče, nelze Megabotovi nic vytknout, vše je hezky plynulé, mapy jsou dynamické a ubíhají rychle (tedy pokud neustále neumíráte :o). Hratelnost je skutečně na hodně vysoké úrovni a kdyby vás obtížnost nenutila mapy občas opakovat, stereotyp by se nejspíš nedostavil ani po mnoha hodinách hraní. Po každé misi se vám změní krajina (která je mimochodem skvěle pohyblivá - na pozadí vám např. hned na první mapě létají vznášedla atd.) i nepřátelé a pokaždé budete muset najít jiné řešení daných situací.

Moje výsledné hodnocení je jen a jen kladné. Vynikající hratelnost, popoháněná lovem vylepšováků a bonusů, vás na dlouho vtáhne do hry a pokud se nezaleknete nemalé obtížnosti, užijete si několik desítek hodin super zábavy. Grafika je na opravdu slušné úrovni, jediným větším nedostatkem je asi rozlišení, protože 320 x 240 už opravdu není v módě. Přesto vás ale vizuální stránka tohoto titulu rozhodně nezklame, neboť je neuvěřitelně detailní a propracovaná. Ozvučení je na vcelku slušné úrovni a trochu vylepšit by přeci jen chtělo. Zkrátka a dobře, máme tu zase jednu pořádnou stříleč kus atraktivními RPG prvky, která má určitě co nabídnout!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

Otto | 03.08.04 v 12:40

naprosto souhlasím. Je to těžce nehratelný a stojí to za h...o

qg | 02.08.04 v 08:20

kokotina


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce