recenze

Transcendence

Transcendence

Řekněte, kdo z vás by se nechtěl stát vesmírným dobrodruhem, brázdit ve svém plavidle širý vesmír, vyřizovat si účty s vesmírnou pakáží a k tomu všemu se ještě dobře bavit? Dnešní hra splní všechny vaše touhy po kosmickém dobrodružství do puntíku!
Představuji vám velice vydařenou vesmírnou akční arkádu lehce prošpikovanou prvky RPG. Jakožto vesmírný dobrodruh nemáte na práci nic jiného, než se plavit vesmírem ve svém po zuby ozbrojeném korábu, ničit nepřátelské lodě, které se opováží zkřížit váš radarový paprsek a plnit nějaké ty úkoly vyplývající z vaší bohulibé činnosti.

Kosmický prostor je složen z několika solárních systémů, mezi nimiž cestujete hvězdnými branami. Cílem hry je dostat se do centra galaxie, což však nebude tak jednoduché, neboť vesmír není místem pustým, jak by se na první pohled mohlo zdát, a za každým asteroidem číhá nebezpečí. To nejčastěji ztělesňují pirátské lodě, lišící se jak vzhledem, tak i palebnou silou. Jedno však mají všechny společné – zálusk na váš život!

Nejlepší obranou je často útok, někdy však raději útěk. Pokud si však vyberete první variantu a jste úspěšní, můžete si ze sestřelené nepřátelské lodě vzít co chcete a takto nabytý majetek pak používat pro vlastní potřebu či prodávat na mnoha vesmírných stanicích, roztroušených po celém virtuálním vesmíru. Stanice jsou všeho druhu a zahrnují jak klasické obchody se zbraněmi a brněním, tak i různé restaurace, hotely a vesmírné benzinky. Na vybraných místech lze samozřejmě nakupovat lepší výbavu, brnění a více smrtící arzenál zbraní, běžnými projektilovými kanóny počínaje a vysoce destruktivními lasery konče.

A co by to bylo za hru střiženou RPG, kdyby neobsahovala žádné úkoly? Nebojte se, ani v tomto ohledu nebudete ošizeni. Svoji kariéru můžete založit třeba na tom, že se necháte najmout jako pomocná palebná síla při eskortování nákladních dostavníků.

Celé to vesmírné řádění je předvedeno v líbivém grafickém kabátku, škoda jen nedotažených zvuků a ovládání. Já jsem bohužel jako vesmírný dobrodruh pohořel a má loď byla rozprášena po celém vesmíru. Ale co vy? Dokážete se dostat do samotného středu galaxie, aniž byste troskami svého korábu pohnojili okolní planety a hvězdy?

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

ajdy | 07.08.08 v 20:36

tak už je nová verze 0.99, a je úplně skvělá, asi v 10 systému jsem omylem přešel do systému ze kterýho vedou brány do každýho systému a omylem jsem se dak dostal až do posledního tam jsem po pár minutovém boji s poslední lodí vyhrál(prohrát snad ani nešlo protože vždy když jsem se dostal na dostřel zbraní tak mě tak odrazil že už nemohl střilet)jenže hned po zničení poslední lodě nastal problém, protože poslední brána je deaktivovaná a aktivuje se pomocí tyče kterou máte získat z vraku lodi, jenže problém je ten že z té lodi nic nezůstalo takže menší chybička, ale jinak super.

? | 31.05.08 v 21:12

nevíte někdo proč se nedá zaregistrovat na officiálním fóru hry? Ta aktivace od amninů totiž nikdy nepřijde.

? | 14.03.08 v 20:04

super hra!
Jen škoda že do středu galaxie se nikdy nedostanete, protože asi ve 20. systému je brána a po jejím průletu hra končí(asi by autorům trvalo až moc dlouho dodělat sysémy za lidským vesmírem, ale i tak super hra)

A všem doporučuji vzít si vylepšený ion conan za 200 tisic creditu a co nejlepší štít, pak stačí plnit mise ze stanic CSC dokud vás nepovíšijou dostatečně na to aby vás přijaly ve stanici chráněnou celou flotilou lodí(zapoměl jsem méno) po splnění misí na této stanici vás v dalším systému přijme kapitán lodi SCS a dá vám úkol po jehož splnění dostanete zbraň kterou hravě zvládnete strážce poslední brány a vyhrály jste(poslední bránu musíte aktivovat klíčem který má strážce)

Martin | 05.08.06 v 17:42

Kde seženu češtinu?

Czert | 01.08.06 v 00:38

ted je na svete nova verze, ale vypada to ze ma problemy s ceskou verzi woken- http://www.neurohack.com/transcendence/forums/viewtopic.php?t=192 - tak at to poradne otestujeme.
No a kazdeho noveho clena radi uvitame.

Czert | 29.07.06 v 15:52

co se hra libi, tak muzete navstivit i oficilani stranky - forum a tam prispivat svymi napady. Navic nova verze ma vyjit v nejblizsim okamziku.
A k tem minusum - rotace lodi se mozna v dalsich veci zlepsi, ale netreba si s tim delat starosti kdyz mate omni-zbran. :-)))))
A zvuk ? Bah. na tom moc nezalezi, vzdy si muzete pustit win amp.


galerie

Transcendence Transcendence Transcendence Transcendence Transcendence