recenze

F-Zero

F-Zero

Je sakra život fér? Venku vylezlo sluníčko a "na pultech" se objevuje jedna adrenalinovka za druhou. Tak tak, Skyblazer měl na soutěži Caiman Easter 2006 více než zdatného konkurenta... Přesvědčte se sami.
Přitom F-Zero na nedělá na první pohled nic výjimečného, jen velmi hratelně a zábavně zpracovává jednu z mnoha variant závodění - trubkový ovál, za jehož opuštění v zatáčce (ano, zastřešeno je jen lehce nad padesát procent dráhy) se trestá virtuální smrtí. Vaším úkolem není nic těžšího než projet jednotlivými koridory bezpečně (pozor na otravné a všudypřítomné miny) a včas. Zní to jako nevinná sranda, že? Mno uvidíme posměváčci, uvidíme... :-)

Audiovizuální stránka věci je vzhledem k žánru zpracována velmi solidně, až na určité pasáže, kde je barevná kombinace textur snad ještě horší než ve stařičkém Beyond Wolfenstein, jenž v nacistickém bunkru vesele zobrazoval například křiklavě fialové zdi. Výhoda toho všeho je, že se ani průměrný stroj nezakucká, protože úroveň detailů je nízká. Což vám v předváděných rychlostech bude nejspíše stejně jedno.

Závěr? Ani to nebolelo a máme tady hru ještě rychlejší než (tentokrát vysloveně) konkurenční Skyblazer (dodám link). Dá se říct, že se jedná o nenáročnou odpočinkovou zábavu pro každého, jejíž pozdější pasáže budou výzvou i pro ty nejotrlejší závodníky. Enjoy the speed!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =

TBC | 06.05.06 v 19:12

já myslím, že je to dobrá hra, ale já jsem lamskej hráč, takže jezdím jak prase (taktika "cihla na plynu") a nepovedlo se mi zatím dojet ani první trať Jack cupu. ale hře to nevytýkám, jen možná ještě přidat nějakou lehčí, tréninkovou trať

Marek Fišer: 6krát

Marek Fišer | 02.05.06 v 01:16

Kdo uhodne, kolikrát jsem v příspěvku níže použil slovíčko "to", tolikrát mi může vrazit facku :)

Marek Fišer | 02.05.06 v 01:14

Triple T: no, těžko říct, ono lehce zrecenzovat dvacet her měsíčně není sranda, občas ti to to hraní dost znechutí :) Obecně mě to, co se týče her z té Velikonoční soutěže, zaujalo po bezkonkurenčním SkyBlazeru asi nejvíc (samozřejmě, nehrál jsem ze špice všechno, to ne). Podle mě je to pohodová freeware odreagovávačka, jistou roli hraje určitě i to, že jsem se tomuto typu her nikdy nebránil.

Triple T | 01.05.06 v 10:32

Marek Fišer: Netvrdim, ze je to "nahoda", jenom rikam, ze F-Zero to spise slabsi hra. Co si o ni mysli porota Caimana nebo ty, to je druha vec - ja vam to neberu.
Presto by me zajimalo - kolik casu bys asi u tehle hry stravil jako obycejny hrac jako ja (tedy kdybys ji nerecenzoval)?

Marek Fišer | 30.04.06 v 18:02

Ano, Ado na to kápnul...

Triple T: miláčku, to, že tahle věc skončila na špici pole v Caiman Easter 2006, to asi nebude "náhoda"...

Triple T | 25.04.06 v 18:35

yummy, puvodni muzika (stale skvela). To je ale pro me jediny klad tehle hry - ani puvodni F-Zero me moc nebral, ale byl aspon stylovy, tenhle F-Zero se navic hraje o neco hur.
>F-Zero... Ten je prostě... dobrej. "Jen" dobrej.
84% davate "jen dobrym" hram? To si zapamatuju...

Ado | 25.04.06 v 17:53

Nemá mínusy asi preto, že svoju myšlienku spĺňa tak, ako má, avšak má menej percent zrejme z toho dôvodu, že je to len akási malá "hríčka" na zopár použití, a nie veľkolepý gigant.

Marek Fišer | 25.04.06 v 14:42

To bude tím, že ty hry 90+ mají leckdy geniální, ale třeba nedochytanou myšlenku, což není případ F-Zero... Ten je prostě... dobrej. "Jen" dobrej.

hzg | 25.04.06 v 07:45

nechápu že hra má 84% a mínusy: "v podstatě nic" a hry který maj přes 90% tak mínusy maj...


galerie

F-Zero F-Zero F-Zero F-Zero