recenze

Red Dwarf - Smeg Pack vol.1

Red Dwarf - Smeg Pack vol.1

Chovám bláhovou naději, že za tři miliony let, co jsme pryč, lidstvo přestalo válčit, vyléčilo všechny choroby a podařilo se mu zjednodušit formulář daňového přiznání, aneb patříte-li mezi věrné příznivce seriálu Červený trpaslík, pak jsou nejspíše další slova zbytečná!
Seriál Červený trpaslík jistě nemusím nějak zvlášť představovat, neboť mnozí z vás ho sledují a kdo tak nečiní, tak alespoň o něm někdy něco slyšel. Na motivy tohoto kultovního sitcomu vznikla již řada příspěvků v různých oblastech lidské tvorby. Setkat jsme se mohli kupříkladu s tričky, kalendáři, možná i s hrníčky. Jakožto hráče počítačových her nás ale více zajímá, jak si tento námět vede ve virtuální podobě. Před delší dobou jsme se mohli setkat s Red Dwarf Adventure, která si až na pár chybek nevedla vůbec špatně. Dnes ale půjde o úplně něco jiného.

Připraveny jsou pro vás celkově čtyři mezihry. Dobrá zpráva pro ty, kteří tento žánr milují, ještě lepší pro ty, kterým něco podobného scházelo s námětem tohoto seriálu. Každá z těchto miniher je situována do jedné z epizod Červeného trpaslíka a i když nepatřím mezi zaryté příznivce, musím říci že mě jejich náplň vcelku bavila. Nadšení vyprchalo, když jsem se ovšem do hry ponořil hlouběji a zjistil jsem, že pro zpřístupnění dalších částí bude potřeba nahrát spousta bodů a když jsem se k tomu všemu podíval na své počáteční výsledky, zjistil jsem, že bude potřeba opravdu u hry trochu déle posedět. Mám-li tento údaj vyjádřit konkrétně, pak jsem u všech části strávil pěkné tři hodinky a nějakou tu minutku k tomu. Někteří z vás si možná teď říkají, že to je dobře, že mě hra dokázala na tak dlouho udržet u monitoru. Já vám hned odpovím, že není. Ne že by byly jednotlivé disciplíny nezáživné, to ne, ale často vás díky větší obtížnosti od postupu dělilo několik málo bodů. Jednotlivé minihry jsou totiž dostupné až po nahraní určitého počtu bodů. Bude-li chtít tedy tuto gamesku dokončit, nezapomeňte se obalit pořádnou dávkou trpělivosti.

Faktem sice zůstává, že máte k dispozici volitelnou obtížnost, ale nejen dle mé zkušenosti většinou žádnou disciplínu na první pokus nezdoláte. Technické zpracování je velmi solidní. Ne že by grafika hýřila přehršlem efektů, ale pro tento typ her naprosto dostačuje. Co mě ale hodně překvapilo, byla audio stránka. Nepohybuji o tom, že to byl jeden z pilířů projektu, který mě prakticky donutil vše zafinišovat. Otázkou ale pořád zůstává co je náplní jednotlivých miniher? A víte co, nechte se překvapit. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

Tracktorr | 19.02.06 v 16:25

Trochu zvlastni napsat recenzi na skoro 6megovou hru aniz byste rekli hracum jak se vlastne hra hraje a co je jeji naplni
"Otázkou ale pořád zůstává co je náplní jednotlivých miniher? A víte co, nechte se překvapit. ;)" Skvela zprava pro majitele pomaleho pripojeni...


galerie

Red Dwarf - Smeg Pack vol.1 Red Dwarf - Smeg Pack vol.1 Red Dwarf - Smeg Pack vol.1 Red Dwarf - Smeg Pack vol.1