recenze

Laser

Laser

Jako již tradičně, i letošní ročník Becherovka Game přinesl několik zajímavých titulů, které opravdu za něco stojí. Mezi nimi i logickou hru Laser, kterou vám dnes nabízíme. Jde o pěknou hru ve stylu Atomixe, ale ve 3D.
Laser je hra sice logická, ale věnovat by jí měli trochu pozornosti i hráči, kteří do logických gamesek zrovna kovaní dvakrát nejsou, neboť jde o opravdu pěkný titul. Možná, že jste někteří hráli Laser Puzzle. Pokud ano, mohu vám říci, že jde v podstatě o to samé, pouze s tím rozdílem, že Laser se přesunul do trojdimenzionálního prostoru.

V krychli, ve které se jednotlivé levely odehrávají, se vždy nachází jeden nebo více generátorů laseru a určitý počet detektorů. Vaším úkolem bude pomocí zrcadel nasměrovat každý paprsek laseru k příslušnému detektoru. Brzy ale zjistíte, že máte například více detektorů než generátorů, nebo jsou generátory a detektory různé barvy. Potom budete teprve opravdu muset zapojit důvtip a logické myšlení, abyste přišli na to, jak pomocí rozbočovačů, slučovačů a konvertorů v kombinaci s hromadou zrcadel docílit kýženého výsledku.

Zajímavé je ovládání. Šipkami si krychli natáčíte v prostoru jak potřebujete. Myší potom hýbete jednotlivými pohyblivými prvky uvnitř krychle. V perexu jsem psal, že jde o něco v duchu Atomixu. To proto, že i když dobře víte, kam co umístit, ještě stále nemáte vyhráno, protože kostkami nelze hýbat libovolně, nýbrž pouze v určítém směru, jímž potom jedou, dokud nenarazí na stěnu či jinou překážku.

Pokud se bojíte ovládání, tak rozhodně není důvod. Pokud se ho nebojíte, tím líp a stahujte. Mno... uvidíme, na kolik si věříte právem, protože prvními levely se sice proženete jako vítr, ale uvidíte, že přituhne, uvidíte, že přituhne...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =


galerie

Laser Laser Laser Laser