recenze

Stromoví lidé

Stromoví lidé

V korunách stromů je nezvyklý ruch. Nadaný hoch jménem Tristan se musí nejprve stát mužem a pak zachránit co se dá. A že toho není zrovna málo. Vydejte se na dalekou cestu v této adventuře s arkádovými i RPG prvky, která má původ v našich luzích a hájích.
Originální svět, humor a podmanivá hudba. Toť jen některé výrazné stránky tohoto díla. A jak to vypadá dál?

Ovládáte mladíka Tristana domácky Trísťa, který je už v věku, aby mohl plnit ty nejnáročnější úkoly všeho druhu. A tak ho místní šaman vysílá na nebezpečnou misi. V kostce řečeno musíte najít tři byliny na přípravu kouzelného nápoje, který nápadně, alespoň tedy mně, připomíná Becherovku. Hra je kombinací adventury, arkády a RPG. Nejvíce ale budete bloumat po větvích a mezi vesnicemi s myšlenkami na to, kde najít to či ono, abyste se posunuli dále. První krůčky jsou těžší a budete trochu zmateně chodit sem a tam, nicméně brzy si zvyknete a když budete číst texty při rozpravách s ostatními postavami, získáte občas směrové vodítko. Aktivní předměty jsou označeny dvojicí ozubených koleček, čili není problém identifikovat potřebné objekty. Z oblasti RPG se dočkáte například magie, úrovňového vylepšování (i když jsem moc nepochopil, v čem se tento progres ve hře projeví) a boje, například střelby z luku. V tomto ohledu je dobré si hru uložit. Přestože zabíjení zvěře se omezuje na pouhé „kliknutí v inventáři“, lze minout a škoda každého šípu, který padne vedle. Také v dalších situacích není na škodu myslet na save. Hlavní hrdina sice za pomoci deštníku létá jako Marry Poppins (naštěstí při tom nezpívá), ale možná sami zjistíte, že ne vždycky lze přistát dobře.

Plnění questů je doplněno sympatickou hudbou, která vytváří další prvek atmosféry. U naopak snižuje částečně slabší grafická stránka. Postavičky jsou docela malé a toho skákání po haluzkách je taky trochu moc. Nicméně se celkově jedná o nadprůměrná titul. Má solidní příběh, hratelnost a přiměřenou obtížnost hádanek. K tomu dobrá hudba, špetka vtipu, mateřský jazyk a je tu hra, kterou byste měli zkusit.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

Kalousek100

Kalousek100 | 26.06.20 v 18:04

Dobrá hra.

JN | 09.07.12 v 12:09

Čau, zasekl jsem se v druhé vesnici (Větrná Lhota), nemůžu najít tu kůži

Peskal | 27.07.10 v 15:43

Díky za vydařenou hru, vzalo mně to tak, že jsem ji bez nápovědy sehrál s jedinkou pauzou, a to proto, že bylo moc hodin, hihihi. Autorům přeji bohatou inspiraci!

Katka | 09.03.10 v 16:36

Děkuju moc - asi jsem tedy doteď relaxovala málo:D
Jdu to napravit
Měj se;)

Petr | 05.03.10 v 11:46

Musíš vyřešit všechny questy v Karele, tzn. opít vévodu pomocí Oviáda a utrhnout Karelský kvítek. Ten se objeví, když chvíli budeš relaxovat v zahradě na lavičce.

Katka | 02.03.10 v 18:04

Ahoj, hrajete někdo tu hru? Dostala jsem se zatím někam před Karelu (myslím) a nemůžu se dostat přes prodavače balónků - neporadíte někdo?
Dík


galerie

Stromoví lidé Stromoví lidé Stromoví lidé Stromoví lidé

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce